dissabte, 12 de març del 2016

POT L'AIGUA CANVIAR DE COLORS?

Després de rebre el missatge Mavis ajudariem a Mavis, la classe dels pingüins hi havia molta expectació. Volien saber si arribaria alguna prova per a fer i poder ajudar-la. I sí, Jose ens ha dut a la classe un sobre amb el número 1 i... quan l'hem obert... sorpresa! Un altre codi que si voleu vore haureu de llegir amb el mòbil o la tauleta digital...


Hem buscat la fitxá de dòmino que hi havia a la nostra PDI i que tenia 1 punt i l'hem tocat i... un altre codi QR i ara sí que ens feia una pregunta que haviem de resoldre entre tots/es.








El primer que hem fet, com els vertaders científics/ques, ha estat plantejar hipòtesis al voltant del que ens preguntava i després hem començat a experimentar per a vore si les hipòtesis eren correctes o no.

De seguida ha dit amb pintura, amb sal, sucre, amb retoladors....
Després hem barrejat l'aigua amb pintura, amb sal, amb sucre, hem pintat unes tires de paper continu amb retoladors i després han tirat aigua al damunt, i hem aprés que algunes que creiem que es complirien les hipòtesis no ho han fet.





Per a acabar els he contat el conte de la festa de l'hotel transilvania on res és el que sembla, els geperuts, les mòmies, les bruixes mellades, els ogres, són capaços de canviar l'aigua de colors sols mirant les copes fixament. Ha estat al·lucinant... aigua bollida amb : col lombarda, un poc de bicarbonat, llima, lleixiu i amoníaci... màgia o ciència???




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada